open-navfaktor-logo
search
Još se oporavlja
Saigrač o Luliću: Nedostaje nam, radujemo se njegovom što bržem povratku
Fudbaleri Lazija već se pripremaju za novu sezonu, a Auronzo di Cadore u italijanskoj regiji Veneto mjesto je na kojem Nebeskoplavi već tradicionalno obavljaju pripreme.
26.08.2020. u 09:16
get url
text

Pripremni period protiče dobro, ali bez kapiten rimskog sastava Senada Lulića, koji se još nije oporavio poslije dvije operacije skočnog zgloba lijeve noge.

Iskusni fudbaler koji se za meč(eve) baraža za Evropsko prvenstvo trebao vratiti u sastav fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine operisan je početkom februara ove godine u rimsoj klinici Paideia, a nepunih mjesec kasnije (4. marta) imao je još jedan operativni zahvat na skočnom zglobu lijeve noge.

Skoro pet mjeseci prošlo je od druge operacije, ali fudbaler koji je za Lazio odigrao preko 300 utakmica još se nije vratio u trenažni proces.

Njegovi saigrači ga željno iščekuju, što potvrđuju riječi i njegovog saigrača Stefana Radua.

- Zaboravit ćemo na prošlu sezonu, nema svrhe pričati o tome. Razgovarao sam sa Senadom Lulićem, nedostaje nam i radujemo se njegovom što bržem povratku - rekao je rumunski defanzivac za kanal Lazio Style.

Proteklih dana u italijanskim medijima dosta se pisalo i pričalo o tome ko bi mogao biti novi stalni kapiten Lazija, s obzirom na to da je Lulićev povratak još uvijek neizvjestan, a u većini anketa traka je pripala Ciri Immobileu, najboljem strijelcu Serie A u prošloj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.