open-navfaktor-logo
search
Preminuo u 69. godini
Sahrana Nusreta Smajlovića u četvrtak na Barama
Sahrana profesora emeritusa dr. Nusreta Smajlovića, koji je u srijedu iznenada preminuo u Sarajevu u 69. godini života obavit će se u četvrtak 7. januara 2021. godine u 14.30 sati na gradskom groblju Bare u Sarajevu.
06.01.2021. u 15:39
get url
text

VEZANI TEKST - Preminuo Nusret Smajlović, ugledni profesor i bivši selektor atletske reprezentacije BiH

Zajednička Komemorativna sjednica Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Univerziteta u Sarajevu, u čast preminulom profesoru biti će održana istog dana u prostorijama faktulteta u 13 sati.

- Prisutvo Komemorativnoj sjednici je uz poziv i ograničeno je zbog poštivanja epidemioloških mjera - navodi se u saopćenju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Profesor emeritus dr. Nusret Smajlović od 1994. do 2017. godini bio je redovni profesor na Katedri bazičih sportova i vanredni profesor na Katedri organizacije i upravljanja u sportu, dok je u periodu od 2014. do 2017. godine bio dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Bio je član Etičkog vijeća Univerziteta u Sarajevu, a kroz veliki broj naučih radova dao je veliki doprinos naučno-nastavnom, stručnom i sportskom sistemu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.