open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
Sahrana glumici Sanji Burić u subotu na groblju Vlakovo
Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić koja je od posljedica moždanog udara preminula u 49. godini, bit će sahranjena u subotu na groblju Vlakovo, objavila je njena kćerka Elena Ourdan.
16.09.2021. u 08:43
get url
text

- Komemoracija će se održati u subotu, 18.09.2021. godine u 11:30 sati na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. (Molimo vas da poštujete Covid-preventivne mjere i ograničenje broja prisutnih). Posljednji ispraćaj naše voljene će se obaviti u subotu, 18.9.2021. godine u 14:15 sati na gradskom groblju "Vlakovo" - napisala je na svom Facebook profilu Ourdan.

Sanja Burić rođena je 10. marta 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: "Crna hronika", "Grbavica", "Dobro uštimani mrtvaci", "Viza za budućnost", "Kod amidže Idriza", "Na putu", "Teško je biti fin", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Pun mjesec"...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.