"Zagrljaji"

Safet Zec na Dan državnosti BiH izlaže u Sarajevu: "Meni najvažniji grad"

Objavljeno: 01.10.2019. u 16:17 Autor: M. Čustović

Djela iz ciklusa "Zagrljaji" ostat će do kraja oktobra u Veneciji, a već početkom novembra ih možemo očekivati u Sarajevu

FOTO: Arhiv

Ciklus umjetničkih djela "Zagrljaji", slikarskog maga Safeta Zeca, do kraja oktobra krasit će zidove venecijanske crkve "Santa Maria della Pieta", a 25. novembra, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, bit će predstavljen i bh. publici.

"Zagrljaji" su tema kojom se Safet bavi od 90-tih godina, a opus je nedavno kompletirao sarajevskim mladim žrtvama, zagrljajem Boška i Admire. Djela će biti izložena u prostorijama Historijskog muzeja BiH.

- Trenutno sam u Italiji, ali vraćam se u nedjelju i tada ću se posvetiti pripremanju izložbe. Djela iz ciklusa "Zagrljaji" ostat će do kraja oktobra u Veneciji, a već početkom novembra ih možemo očekivati u Sarajevu. Izložbu ću dopuniti djelima iz istog ciklusa, koja su u Sarajevu, a Venecija ih nije vidjela. Historijski muzej sam odabrao jer odlično komunicira sa porukom koju šalju moja djela - kaže Safet.

Povratak Sarajevu, ili "mjestu zločina", kako je svoj grad nazvao kroz smijeh, budi posebne emocije.

- Sarajevo je neuporedivo i meni daleko najvažnije- istakao je.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije