open-navfaktor-logo
search
Veznjak Cracovije
Sadiković: Ponosan sam zbog poziva, za reprezentaciju sam uvijek spreman
Jedan od igrača kojima je selektor Ivaylo Petev po prvi put uputio poziv je i veznjak poljske Cracovije, Damir Sadiković.
28.05.2021. u 12:57
get url
text

- Pozitivno sam iznenađen i sretan zbog poziva. Svaki fudbaler želi da igra za svoju reprezentaciju i predstavlja zemlju koju voli. Zaista, nemam riječi kojim bi mogao da opišem kako se osjećam. Nije me bilo na prvobitnom spisku i kad su mi javili da sam pozvan u reprezentaciju bio sam iznenađen, ali i oduševljen. Odmah sam javio roditeljima i bratu za poziv, oni su takođe presretni. Sad sam tu i ponosan sam zbog toga - kaže Sadiković i nastavlja:

VEZANI TEKST - Damir Sadiković u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

- Bio sam standardan ove sezone i mogu biti zadovoljan svojim nastupima. Bilo je pobjeda, ali i poraza i nekih težih trenutaka u klubu. Igrao sam standardno tokom čitave sezone i u nekim utakmicama sam bio na baš visokom nivou. Trudio sam se i mislim da sam korektno odradio svoj posao.

Sadiković je spreman za obaveze u nacionalnom timu.

- Mi smo takmičenje završili 15. maja i imao sam nešto malo vremena za odmor. Nisam u punom trenažnom procesu, ali sam profesionalac i uvijek sam u treningu. Istina je da je ovo specifičan momenat, na kraju sezone, ali ja sam za reprezentaciju uvijek spreman. Tu nema opravdanja i siguran sam da ćemo svi biti na nivou - kazao je nekadašnji veznjak Željezničara za zvaničnu internet stranicu Saveza.

Petev je ovog puta odlučio pozvati nešto veći broj mlađih igrača, dok su oni iskusniji na poštedi.

- Dosta je mladih igrača na ovom okupljanju. Svi smo jako motivisani i logično je da ćemo pružiti maksimum. O tome ne treba trošiti riječi. Dobili smo priliku da pokažemo šta znamo i siguran sam da ćemo je iskoristiti na najbolji način - rekao je Sadiković na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.