open-navfaktor-logo
search
Jubilej
Sadiković odigrao 100. utakmicu u dresu Želje i pozvao navijače na derbi protiv Slobode
Uz ovakav pristup i ovakvu igru koja iz kola u kolo izgleda bolje, želimo i možemo slaviti i protiv Slobode, kazao je Sadiković
13.08.2019. u 11:44
get url
text

Damir Sadiković, veznjak Željezničara, odigrao je 100. utakmicu u dresu tima sa Grbavice.

Željo je u subotu savladao zenički Čelik sa 2:0, a u 100. susretu u dresu Plavih Sadiković je ubilježio i asistenciju za prvi gol Sulejmana Krpića.

Za Želju je debitovao 13. aprila 2013. godine na utakmici u Bijeljini između Radnika i Željezničara. U pomenutih 100 utakmica postigao je devet golova i zabilježio 11 asistencija.

- Presretan sam što sam stigao do broja 100 i nadam se da će ih biti još više. Drago mi je da sam to dočekao u pozitivnoj atmosferi, te da ćemo tu atmosferu nastaviti i u subotu i svakom narednom utakmicom. Utakmica protiv Čelika u Zenici bila je teška, sparno vrijeme, ali smatram da smo svasvim zasluženo pobijedili. Nakon što smo se oslobodili početnog pritiska Čelika, znali smo da ćemo što je vrijeme odmicalo imati više prostora prema naprijed i tako smo svoje šanse iskoristili u drugom poluvremenu - kazao je Sadiković za klupsku internet stranicu, dodavši:

- Uz ovakav pristup i ovakvu igru koja iz kola u kolo izgleda bolje, želimo i možemo slaviti i protiv Slobode i na neki način potvrditi bodove sa teškog gostovanja. Pozivam navijače da dođu u što većem broju da nastavimo dobru seriju i ponovo zajedno slavimo poslije utakmice.

Susret između Željezničara i Slobode igra se u subotu u 20.30 sati na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.