open-navfaktor-logo
search
Pripremni duel
Sadiković iz slobodnjaka spasio Željezničar od drugog poraza u Turskoj
U trećoj provjeri na pripremama u Antaliji fudbaleri Željezničara upisali su drugi remi, a bolji izabranici Amara Osima danas su odigrali 1:1 u duelu s novosadskim Proleterom.
06.02.2020. u 16:48
get url
text

Za razliku od jučerašnjeg susreta u kojem su Plavi remizirali s ruskim Akhmatom, danas se Osim od prve minute na teren poslao znatno jači tim, a Željo je zaigrao u sastavu: Erić, Stevanović, Kosorić, Jovanović, Pavić, Alispahić, Sadiković, Zajmović, Štilić, Mujezinović, Lendrić.

Poslije prvih 45 minuta mreže su mirovale, iako je Ivan Lendrić u 23. minuti meča imao veliku priliku, no nije uspio kazniti grešku protivničkog golmana.

U drugom dijelu prvog poluvremena Proleter je imao blagu inicijativu, kroz nekoliko kornera, no nije je uspio materijalizovati i ozbiljniji ugroziti gol Filipa Erića.

{$galerijaFotografija}

Član elitnog srbijanskog fudbalskog ranga poveo je u 62. minuti susreta, a strijelac vodećeg pogotka za tim iz Novog Sada bio je Siniša Babić.

Video: SportSport.ba

Vrijedi spomenuti da je prije gola iz 62. minute srbijanski tim imao još jednu dobru priliku kada je u 55. minuti prečka spasila fudbalere Željezničara.

Sedam minuta prije kraja utakmice Željo je izjednačio zahvaljujući sjajnom šutu Damira Sadikovića iz slobodnog udarca, što je bio konačan rezultat.

Video: SportSport.ba

FK Željezničar - FK Proleter Novi Sad 06.02.2020
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.