State Department

SAD zatvara diplomatsku misiju Palestinske oslobodilačke organizacije

Objavljeno: 10.09.2018. u 18:16

Kancelarija PLO-a je služila kao de facto ambasada Palestine u Washingtonu

Očekuje se da Donald Trump objavi mirovni plan za Bliski istok

Sjedinjene Američke Države (SAD) su najavile zatvaranje misije Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu.

State Department je odluku o zatvaranju diplomatske misije PLO-a saopćio uoči objavljivanja mirovnog plana predsjednika Donalda Trumpa za Bliski istok.

- Ured PLO-a u Washingtonu u ovom momentu će biti zatvoren - naveo je State Department u kratkom saopćenju.

Dodaje se kako PLO nije poduzeo potrebne korake u okviru mirovnog procesa sa Izraelom.

- PLO nije preduzeo potrebne korake da unaprijedi početak direktnih i ključnih pregovora sa Izraelom - dodaje se u saopćenju, kritikujući i odluku Palestinaca koji su tražili od Međunarodnog krivičnog suda (ICC) da istraži zločine Izraela.

Kancelarija PLO-a je služila kao de facto ambasada Palestine u Washingtonu.

John Bolton, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, također bi trebao tokom dana saopćiti odluku o zatvaranju misije Palestinske oslobodilačke organizacije.

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) je organizacija koju su osnovale palestinske izbjeglice 1964. godine uz pomoć zemlja članica Arapske lige.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije