open-navfaktor-logo
search
Borave ilegalno
SAD sutra počinju deportaciju oko 2000 porodica u više gradova
Očekuje se da će se operacija usmjeriti na do 2000 porodica kojima je izdan nalog za deportaciju u čak 10 američkih gradova, među kojima su Houston, Chicago, Miami i Los Angeles
22.06.2019. u 08:50
get url
text

Američke imigracijske vlasti planiraju sutra započeti veliku akciju deportiranja nedavno pridošlih porodica koje su u Sjedinjenim Državama ilegalno, objavio je The Washington Post. Oni su se u svom izvještaju pozvali na više neimenovanih izvora.

Očekuje se da će se operacija usmjeriti na do 2000 porodica kojima je izdan nalog za deportaciju u čak 10 američkih gradova, među kojima su Houston, Chicago, Miami i Los Angeles, navodi se.

Glasnogovornik Američke imigracijske i carinske službe odbio je komentirati rekavši:

-Zbog osjetljivosti provedbe zakona i sigurnosti i zaštite pripadnika Američke imigracijske i carinske službe, agencija neće objaviti pojedinosti povezane s operacijama prije završetka ovih akcija.

Mark Morgan, obnašatelj dužnosti direktora ICE-a, rekao je novinarima početkom ove sedmice kako agencija ima za cilj deportirati porodice koje su primile naredbu za protjerivanje od američkog imigracijskog suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.