Kahl je razgovarao s glavnim inspektorom Ministarstva odbrane Roberyjem Storchom i načelnikom Zajedničkog štaba, general-pukovnikom Douglasom Simsom, na sjednici Odbora za oružane snage Predstavničkog doma o inspekcijama oružja isporučenog Ukrajini.

Dužnosnici su naveli da nema naznaka da je oružje koje su Ukrajini isporučile Sjedinjene Američle Države, osim neke male opreme poput dvogleda za noćno gledanje, zloupotrijebljeno ili da je palo u druge ruke.

Ocjenjujući pitanje o suspenziji moskovskog novog START sporazuma između dviju zemalja, koji je obnovljen 2011., Kahl je opisao kao "zanimljivo" da je Rusija suspendirala ugovor umjesto da se povuče.

Kahl je poručio da je odluka Moskve za suspenziju umjesto za povlačenje pokazatelj da poduzeti korak neće imati utjecaja na američku administraciju.

- Da budemo iskreni, Rusija nije u poziciji upustiti se u neograničenu utrku u nuklearnom naoružanju. Nemaju novca za to, pogotovo s obzirom na teret koji je rat donio vojsci i sankcije izvozne kontrole. Mislim da je ovo način (ruskog predsjednika Vladimira Putina) da napravi neke retoričke naslove. On praktički ne mijenja situaciju - poručio je Kahl.