Ističući da žale zbog sve češćih ruskih napada, Price je na konferenciji za novinare naveo da je Moskva odgovorna za povećanje civilnih žrtava, dodajući da je Rusija sebi otvorila put okrivljujući SAD i Ukrajinu za hemijsko oružje, ali kako su "tu igru ​​već vidjeli".

Na pitanje novinara Anadolije kako komentariše diplomatske napore Turkske i to što Ankara, djelujući sa alijansom u tom procesu kao članica NATO-a, istovremeno održava razgovore i s Moskvom i s Kijevom, Price je odgovorio:

- Pozdravljamo ove inicijative. Naši turski saveznici bili su u potpunoj koordinaciji i konsultacijama sa Sjedinjenim Američkim Državama u ovom procesu. Predsjednik Biden imao je priliku razgovarati s predsjednikom Erdoganom nakon sastanaka u Antaliji. Ministar Blinken susreo se i s ministrom Cavusogluom. Zadovoljni smo ovim sastancima koji se odvijaju u koordinaciji.

Glasnogovornik je dodao da osim Turskediplomatske inicijative u tom smjeru imaju i Francuska, Izrael i Njemačka i podržavaju takve inicijative.

Na pitanje da li će S-300 biti isporučeni Ukrajini, Price je izjavio da su Kijevu pružili odbrambenu pomoć koja premašuje milijardu dolara, ali nije želio ulaziti u konkretne detalje o tome kakvo su oružje dostavili ili će ga osigurati.