open-navfaktor-logo
search
Humanitarni projekat
SAD: Muslimani beskućnicima dijelili pakete s hranom
Muslimanska zajednica u tom gradu je pokrenula humanitarni projekat pod nazivom "Nahrani gladnoga" kako bi pomogli sugrađanima slabijeg imovinskog stanja
21.10.2019. u 15:50
get url
text

Grupa muslimana u Clevelandu, gradu u američkoj saveznoj državi Ohio, organizovala je humanitarnu akciju u okviru koje su siromašnim sugrađanima i beskućnicima dijelili pakete s hranom kako bi im pomogli u nevolji, javlja Anadolu Agency (AA).

Muslimanska zajednica u tom gradu je pokrenula humanitarni projekat pod nazivom "Nahrani gladnoga" kako bi pomogli sugrađanima slabijeg imovinskog stanja. Tokom nekoliko dana oko stotinu volontera, članova islamske zajednice Clevelanda, podijelili su oko 2.000 paketa s hranom i tople obroke beskućnicima i drugim građanima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Volonteri su u razgovoru s novinarima kazali da su uradili nešto što se podrazumijeva u okviru islamske religije.

-Postupili smo onako kako nam nalaže sveta knjiga Kur'an. U toj knjizi se kaže da je potrebno pomoći drugima i da ne treba nikoga diskriminisati na osnovu religije, rase i nacije. Ako su vam komšija ili prijatelj gladni, dužni ste ih nahraniti. To je vaša obaveza kao muslimana - rekao je Yamamah Rashid, jedan od organizatora humanitarne akcije u Clevelandu.

Neki od volontera su također kazali da je vrlo važno na ovaj način pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć jer se time jača osjećaj solidarnosti, međureligijskog dijaloga i društvene kohezije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.