open-navfaktor-logo
search
Direktorica FK Sarajevo
Sabrina Buljubašić sudjelovala na konferenciji o sportskom pravu u Londonu
Konferenciji su prisustvovali predstavnici evropskih klubova poput Arsenala, Chelseaja, Fulhama, Legije Varšava, Manchester Uniteda
24.05.2019. u 12:50
get url
text

Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić sudjelovala je na dvodnevnoj konferencija o temi sportskog prava u organizaciji LawInSport platforme, koja je održana u prethodna dva dana u Londonu.

Konferencijom su obuhvaćene teme poput imigracijskih i poreskih obaveza, pitanja agenata u modernom fudbalu, uloga političkih struktura i regionalni razvoj fudbala. Direktorica FK Sarajevo bila je jedna od panelista prvog dana konferencije, a Fudbalski klub Sarajevo bio je jedini učesnik s prostora Balkana. 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici evropskih klubova poput Arsenala, Chelseaja, Fulhama, Legije Varšava, Manchester Uniteda, ali i predstavnici Engleske fudbalske asocijacije, Azijske fudbalske konfederacije, ECA-e, FIFA-e i drugi profesionalci iz oblasti sporta, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Kao sportska pravnica smatram da je jako važno da svaki klub interno ima advokata. Donošenje zakona o sportu u BiH bi pojednostavilo mnoge procedure, ali i olakšalo poslovanje klubova. Smanjenje poreskih obaveza omogućilo bi relociranje sredstava u druge svrhe koje bi znatno unaprijedile rad - kazala je Buljubašić.

Na konferenciji prisutnima su se obratili i direktor pravnih poslova FIFA-e Emilio Garcia Silvero, generalni direktor LawInSport Sean Cottrell, voditelj pravnog odjela za sport ECA-e Daan de Jong, profesionalna igračica Eniola Aluko, viši potpredsjednik vanjskih poslova City Football Group James Johnson, izvršna direktorica FARE Network Piara Powar, generalni sekretar Europa Lige Georg Pangl i drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.