open-navfaktor-logo
search
Sarajevo dočekuje Milsami
Sablić: Želimo ostvariti cilj, Đokanović: Ako popravimo završnicu neće biti problema
Fudbaleri Sarajeva sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuju ekipu moldavskog Milsamija, u revanšu prvog pretkola UEFA Konferencijske lige. 
14.07.2021. u 17:56
get url
text

Prvi meč odigran u Moldaviji okončan je bez golova. Sarajevo je tada pokazalo da je bolja ekipa od Moldavaca, te bi svaki drugi rezultat osim pobjede Bordo tima bio ravan iznenađenju.

Trener Sarajeva Goran Sablić istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da je njegova ekipa u prvom meču ostavila dobar dojam, te da očekuje pobjedu u sutrašnjem meču. 

VEZANI TEKST - Ministarstvo zdravstva KS: Dodatne upute za navijače Sarajeva uoči meča protiv Milsamija

-  Uz pomoć navijača želimo ostvariti cilj. Postavit ćemo se kao i u prvom meču, pokušati preuzeti kontrolu lopte i napraviti pritisak na zadnju liniju protivnika. U prvom meču imali smo takav dobar period igre i to nam je cilj za sutra. Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Imaju određeni kvalitet i mogu biti neugodni - rekao je Sablić.

Dodao je da je Sarajevo napustilo dosta igrača, zbog čega će u narednom periodu morati izvršiti dosta rotacija, a priliku će dobiti i mlađi igrači. 

Prvotimac Andrej Đokanović se nada da Sarajevo može u sutrašnjem meču popraviti završnicu i postići pogodak. 

- Pokazali smo kvalitet, a sutra ako popravimo završnicu neće biti problema da dođemo do pozitivnog rezultata - rekao je fudbaler. 

Utakmica između Sarajeva i Milsamija na rasporedu je sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21 sat. Pobjednik ovog duela u drugom pretkolu igrat će protiv švedskog Elfsborga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.