open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Sablić: Zadovoljan sam rezultatom, igra je mogla biti tečnija, dosta fudbalera je virozno
Sarajevo je u finišu meča na Tušnju stiglo do boda protiv Tuzla Cityja.
03.10.2021. u 19:22
get url
text

Derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine završen je rezultatom 1:1.

- Tuzla City je jako dobro otvorila utakmicu. Nismo uspjeli izdržati pritisak prvih 15 minuta, a toga smo se pribojavali i na to stavljali akcenat. Kontrolirali smo tok utakmice u prvom poluvremenu, nije bilo nekih izrazitih šansi, možda jedna, dvije poluprilike. Falilo nam je malo više energije u napadu da možda poentiramo iz tih situacija - rezimirao je prvi dio meča trener Sarajeva Goran Sablić.

- U drugom poluvremenu, rasla je nervoza u našim redovima nakon desetak minuta. Htjeli smo postići gol. Dosta smo se otvarali i ostavljali dosta prostora domaćinu. Na kraju smo zabili gol i uzeli bod - rekao je hrvatski strateg.

Sarajevo je na Tušnju igralo bez ponajbljeg igrača Darka Bodula, neki igrači nisu bili sto posto spremni.

- Ove sedmice imali smo dosta problema u pripremi utakmice. Dosta igrača je virozno, ima problema. Na put nismo vodili Bodula, Lazić je danas otpao. Pojedinci koji su igrali i koji su bili na klupi, među njima je nekolicina njih koji se nisu najbolje osjećali. Vidjelo se da nedostaje fizike u najgrubljem smislu. Nakon 60. minute bilo je šest-sedam igrača koje se moglo mijenjati Na ovakvom gostovanju neriješeno nije loš rezultat. Igra je mogla biti bolja, tečnija, ali nešto se pita i protivnik. Uzeli smo bod i to je ono najvažnije - poručio je Sablić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.