open-navfaktor-logo
search
Derbi 14. kola PLBiH
Sablić spremio dvije varijante za Zrinjski: Sarajevo u Mostaru bez važnog igrača
Fudbaleri Sarajeva u meču 14. kola gostuju kod Zrinjskog, što je svakako derbi ove runde Premijer lige Bosne i Hercegovine.
22.10.2021. u 13:07
get url
text

Nakon minimalne pobjede na Koševu protiv Posušja, izabranici Gorana Sablića očekuje težak izazov kod lidera domaćeg šampionata, koji je u proteklom kolu slavio u gostima kod gradskog rivala Veleža s 1:0.

- Sutra nas očekuje derbi s najefikasnijom i ovom trenutku možda najboljom ekipom u Premijer ligi. Idemo uvjereni da možemo pružiti svoju najbolju utakmicu i naravno uzeti bodove. Znamo da neće biti lako jer je ekipa Zrinjskog jako efikasna s jako visokim intenzitetom i ne daje puno predaha i nekakvih vremenskih perioda za vrijeme utakmice da protivnik dođe sebi - kazao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Goran Sablić.

Hrvatski stručnjak na klupi Bordo tima kaže kako je spremio dvije taktičke varijante za sutrašnji meč.

- Imamo neke dvije varijante taktičke za fazu napada i odbrane. Vjerujem da smo se dobro pripremili i da ćemo sutra pružiti dobru utakmicu s nadamo da ćemo se vratiti zadovoljni kući - dodao je Sablić, koji nu Mostaru neće moći računati na važnog igrača.

- Kapić je otpao. U posljednjem meču doživio je povredu mišića. S druge strane Varešanović se vratio i ekipa je manje-više kompletna" - dodao je Sablić.

Utakmica Zrinjski - Sarajevo igra se u subotu s početkom u 17 sati, uz direktan prijenos na MojaTV.

Derbi susret 14. kola sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.