open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Sablić: Pojedinci mogu izdržati tek 30-40 minuta visokog ritma
Hrvatski stručnjak Goran Sablić ni danas nije sjedio na klupi Sarajeva u gostujućoj pobjedi nad Rudarom iz Prijedora (2:0).
08.08.2021. u 22:47
get url
text

Zbog administrativnih problema i neplaćenog porez tim s Koševa nije u mogućnosti registrovati svog šefa stručnog štaba, kako bi ekipu vodio sa klupe.

Nakon druge ovosezonske pobjede Sablić je rekao kako je mogla biti i uvjerljivija, ali i istakao da je fizička sprema jedan od problema.

VEZANI TEKST - Oslabljeno Sarajevo slavilo u Prijedoru, Posušje protiv prvaka stiglo do prve pobjede

- Igra se za golove i mislim da smo s te strane pokazali više i zasluženo nosimo tri boda u Sarajevo. Utakmica se dobro otvorila za nas. Iskoristili smo tu dugu loptu i "preglavavanje" gdje Bagarić obično ima dobar osjećaj i iskoristio je tu polušansu i odveo nas u mirnije vode. Nakon toga dolazi i autogol i 0:2 - kazao je strateg Bordo tima na početku i nastavio:

- Kasnije nam se otvorilo još dosta dobrih prilika gdje smo mogli otići i na 4:0, ali još je vidljivo da su pojedinci bez priprema i da eventualno mogu izdržati 30-40 minuta nekog ozbiljnog ritma. Pogotovo je teško za njih bilo po ovakvom vremenu i ekipa pati.

Sablić se dodakao i problema koji muče njegov tim.

- Imali smo samo jednog pravog stopera, a u sredini momka koji je 2003. godine koji me zadovoljio. Imali smo problema, ali ostvarili smo ono po šta smo došli. Rudar je dobra ekipa i znali smo da se moramo "pofajtat" i da moramo biti mudri. Ispred nas je dug put - naglasio je Sablić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.