open-navfaktor-logo
search
"Šef" Bordo tima
Sablić objasnio kako je Fanimo "dobio" virozu
Na press-konferenciji nakon remija Sarajeva i Rudara (1:1) u susretu 15. kola PLBiH trener Bordo tima Goran Sablić imao je mnogo toga za reći.
30.10.2021. u 21:05
get url
text

Hrvatski stručnjak je kazao kako razumije publiku nakon utakmice protiv Ljubića, ali je i naglasio da ga nakon večerašnje partije nije bilo stid i sramota.

- Imamo stvari koje imamo, ja sam samo tražio malo realnosti i malo podrške navijača općenito, da shvate. Ovo je godina tranzicijska, maknite koga hoćete, napravite šta hoćete, bit će vam sezona tranzicijska. Ja sam sve do sada čekao da se neko izjasni iz kluba i nadam se da će uskoro doći saopćenje o novim ljudima. Ako odluče bez mene, bez mene. Ali iz principa sad, zato što pedeset ljudi traže od Sablića da ode - neću, jer sam četiri i po mjeseca ovdje jeo, da vam ne govorim šta sam jeo i šta sam živio za ovaj klub. Da su (igrači) ponovili isto tako trku i nezalaganje koje su pokazali tokom Kupa, danas bih se ja zahvalio vama na saradnji. Nadam se da sam bio dovoljno jasan - istakao je Sablić, a prenosi Sport1.ba.

Šef stručnog štaba Bordo tima dotakao se i Borisa Cmiljanića i Matthiasa Fanima, dvojice fudbalera koje nisu konkurisali za današnji meč, a igrali su u srijedu u meču osmine finala Kupa BiH protiv Ljubića.

- Cmiljanić je virozan, a Fanimo je nakon što je vidio sastav i da nije u prvih 11 isto postao virozan - objasnio je Sablić.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.