open-navfaktor-logo
search
Povreda mišića ili ne?
Sabitzer uzdrmao redove Austrijanaca pred duel sa Zmajevima
Sabitzer je zbog povrede zamijenjen u 88. minuti utakmice 11. kola Bundeslige u kojoj je njegova ekipa sa uvjerljivih 3:0 na domaćem terenu savladala Bayer Leverkusen
14.11.2018. u 12:31
get url
text
Marcel Sabitzer

Ofanzivac njemačkog RB Leipziga Marcel Sabitzer u nedjelju je selektoru fudbalske reprezentacije Austrije, Francu Fodi, otkazao dolazak na pripreme za mečeve Lige nacija sa Bosnom i Hercegovinom i Sjevernom Irskom.

Sabitzer je zbog povrede zamijenjen u 88. minuti utakmice 11. kola Bundeslige u kojoj je njegova ekipa sa uvjerljivih 3:0 na domaćem terenu savladala Bayer Leverkusen.

Devet od posljednjih 15 utakmica fudbalske reprezentacije Austrije prošle su bez Sabitzera u sastavu, što je medije u ovoj alpskoj zemlji navelo da sumnjaju u "ozbilnost" njegove povrede lijeve natkoljenice, koju je potvrdio i Leipzig.

U odbranu austrijskog defanzivca stao je Peter Schöttel, sportski diretktor FS Austrije.

- Mislim da to nije tema u ovom trenutku. Mi pratimo naše fudbalere, a uz to imamo i veliko povjerenje u njih kazao je Schöttel.

Sportski direktor austrijskog saveza neće vidjeti ništa sporno u tome ako Sabitzer 24. novembra zaigra za svoj tim protiv Wolfsburga.

- Takve povreda mišića moguće je sanirati za desetak dana. Mislim da treba biti oprezan prije nego što se nekoga optuži za nešto - naglasio je Schöttel.

Austrijski mediji i nisu pretjerano zadovoljni pojašnjenjem i objašnjenjem koje je ponudio sportski direktor FS Austrije, a očito je Sabitzerovo otkazivanje dolaska na pripreme uzdrmalo redove sutrašnjeg protivnika Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.