Tužilaštvo RS-a podiglo je optužnicu protiv Marka Šabića (44) zbog teškog ubistva policajca Slađenka Tubina iz Prijedora i pokušaja ubistva svog oca Veselka Šabića.

Optužnicu Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS-a potvrdio je Okružni sud u Banjoj Luci.

- Optužnica Šabića tereti da je 21. aprila 2019. godine u periodu od 18.50 do 19.15 časova u mjestu Gornja Ravska, općina Prijedor, ispred porodične kuće, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, napao svog oca koji je pokušao da stane u odbranu svoje snahe, zadavši mu s leđa više uboda nožem. Nakon što je o ovom događaju obaviještena policija, na lice mjesta došao je policijski službenik kojem je optuženi Šabić po njegovom ulasku u kuću, nanio teške tjelesne povrede u predjelu stomaka, pucajući iz lovačke puške – sačmarice, iz neposredne blizine, a od povreda je policajac preminuo – potvrđeno nam je u Tužilaštvu RS-a.

Ubijeni policajac Slađenko Tubin

Zločin se dogodio na katolički Uskrs, a Šabić je inače ranije liječen na Psihijatriji.

Optuženi Šabić se nalazi u pritvoru, a optužnicom je predloženo da mu se pritvor produži do okončanja glavnog preteresa.