- Glas Arnela Isaka za potvrđivanje nametnute Vlade FBiH su stranke tzv. "Trojke" platile ministarskom pozicijom za njegovog oca Ramu Isaka, a sada i pozicijom u rukovodstvu Zastupničkom doma.

Podrška Elzine Pirić plaćena je predajom RMU Banovići na upravljanje PDA-u, stranci kojom rukovodi Mirsad Kukić.

VEZANI TEKST - SBiH nije dio većine, pa "Trojka" Gabelu mijenja Isakom: Odjednom fali Bošnjaka na čelu Zastupničkog doma

Zvaničnici "Trojke" su nudili zastupnicima Stranke za BiH zaposlenje članova njihovih porodica u zamjenu za podršku nametnutoj Vladi FBiH, što je javno potvrdio predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić.

Činjenicu da su pristali na privremenu suspenziju Ustava FBiH kako bi se izbjegla većinska volja Bošnjaka, čime je nanesena trajna šteta bošnjačkom narodu, ali i stalne ustupke HDZ-u u zamjenu za ulazak u vlast, stranke "Trojke" će platiti već na narednim izborima.

Cijenu političke korupcije kojom su osigurali glasove u Zastupničkom domu moraju platiti odmah i pravosudne institucije dužne su što prije istražiti i procesuirati sve odgovorne.

Podsjećam javnost da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH konstituisan prije tačno šest mjeseci i da u tom periodu aktuelna vlast na dnevni red sjednica nije uvrstila nijedan jedini zakon, već su se isključivo bavili imenovanjima, te da od nametanja Vlade FBiH nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH s obzirom da se nametnuta vlast isključivo bavi isplatom fotelja isporučivanjem institucija, javnih preduzeća i radnih mjesta - poručio je Šabanović.