open-navfaktor-logo
search
Protesti
Sa skupa u Banjoj Luci poslana tri zahtjeva policiji i gradonačelniku
Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je podsjetio na nekoliko nerasvijeteljenih ubistava. Kazao je da će sutra u 12 sati doći u park Petar Kočić, da provjeri hoće li ga policajci legitimisati, kao i da se insistira da se od ponedjeljka dozvoli okupljanje na Trgu
27.06.2019. u 21:02
get url
text

Sa večerašnjeg protestnog skupa u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" poslana su tri zahtjeva. 

Prvo je da policija odobri građanima slobodno okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci i to već od ponedjeljka.  Drugi je da se "zaustavi tortura i represija nad građanima Banje Luke i to odmah".

Zastupnik PDP-a Jelena Trivić, koja je među organizatorima skupa, najavila je da će već sutra to "testirati", tako što će se zajedno sa nekoliko kolega okupiti u centru Banje Luke gdje policija ne dozvoljava okupljanje članovima grupe "Pravda za Davida". 

Treći je zahtjev gradonačelniku Banje Luke Igoru Radojičiću da se izjasni o posljednjim dešavanjima u ovom gradu.

- Zašto ćutite. Izjasnite se o onome što se dešava na deset metara od Gradske uprave. Učinite nešto da to prestane. Nije muški ćutati - rekla je Trivić. 

Kazala je da ona, i njene kolege poslanici, imaju obavezu da poštujuju Ustav RS. 

-Hvala vam što ste pobijedili ono što oni siju, što ste pobijedili strah. Ruše ljudska prava u 21.vijeku u srcu Evrope. Udaraju na svoj narod - kazala je Trivić. 

Zastupnik SDS-a Nebojša Vukanović poručio je okupljenima da "u RS 21 godinu traje okupacija i teror". 

-Niko nije narod gazio, da se nije gorko pokajao - kazao je Vukanović.

Rekao je i kako je danas "lakše proći kroz Split u dresu Crvene Zvezde, nego kroz Banju Luku u majici sa likom Davida Dragičevića".

- Mi smo se večeras okupili prije svega zbog dešavanja kod Hrama Hrista Spasitelja. Nadam se da će ljudi u crkvi shvatiti da moraju stati uz svoj narod, a ne uz moćnike - kazao je Vukanović, aludirajući na posljednja dešavanja ispred banjalučkog hrama, zabranu okupljanja članovima grupe "Pravda za Davida", privođenja i policijsku represiji. 

Zastupnik PDP-a Draško Stanivuković je podsjetio na nekoliko nerasvijeteljenih ubistava. Kazao je da će sutra u 12 sati doći u park Petar Kočić, da provjeri hoće li ga policajci legitimisati, kao i da se insistira da se od ponedjeljka dozvoli okupljanje na Trgu. Poručio je da će, ukoliko se ne udovolji gore pomenutim zahtjevima, ponovo okupiti sljedeći četvrtak u parku. Nakon govora, Stanivuković je tražio od okupljenih da naprave šetnju po banjalučkom parku, te je masa to i uradila. Usput je napravio i performans, praveći klupe od ruku i noseći neke ljude, aludirajući na policijsku zabranu nekim aktivistima "Pravde za Davida" i da sjede na klupama u centru. 



2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.