open-navfaktor-logo
search
Srbija
Sa protesta u Beogradu poručeno: Vučić će biti pobijeđen na fer i poštenim izborima
Ovu borbu ćemo dobiti, ali ne na mišiće, nego pameću. Pobijedit ćemo ga na prvim slobodnim i poštenim izborima, rekao je Zelenović
08.06.2019. u 22:24
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bit će pobijeđen na fer i poštenim izborima, poručeno je večeras sa protesta protiv vlasti "Jedan od pet miliona", kojim je u Beogradu obilježeno šest mjeseci od početka protesta.

- Mi na unaprijed pokradene izbore više nećemo izlaziti - poručio je večeras gradonačelnik Šapca i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović, dodavši da će Vučić biti pobijeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima.

Zelenović je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se ta borba može dobiti samo upornošću, pameću i sposobnošću.

- Ovu borbu ćemo dobiti, ali ne na mišiće, nego pameću. Pobijedit ćemo ga na prvim slobodnim i poštenim izborima - rekao je Zelenović.

Novinar Vukašin Obradović je pročitao prijedloge stručnog tima koji treba da osiguraju fer i slobodne izbore u šest tačaka, među kojima su i ostavka članova Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), koji se tiču uređivačke politike Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, kao i uloge predsjednika u izbornim kampanjama.

On je napomenuo da su to zahtjevi prihvatljivi većini, bez obzira na političko opredeljenje.

- Neophodno je da vratimo instituciju slobodnih, fer i demokratskih izbora - naveo je.

Građani su krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda, učesnika je bilo manje nego prethodnih protesta, a okupljanje je završeno kod zgrade RTS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.