open-navfaktor-logo
search
Ljepota
Sa prirodnim preparatima u borbi protiv bora
Bore oko očiju možda su prvi pokazatelj slabljenja elasticiteta kože i općenito starenja
22.08.2018. u 22:17
get url
text

Bore su dio prirodnog procesa starenja, ali taj proces možemo uveliko usporiti ako pravilno njegujemo kožu i pružamo joj dovoljno njege. 

Bore oko očiju mogu nastati zbog nekoliko faktora te ih je moguće u nekoj mjeri smanjiti ili čak ukloniti uz pravilne tretmane. Najvažnije je na vrijeme reagirati i pobrinuti se da vašoj koži ne manjka kolagena i ostalih hranjivih tvari koje će ju još dugo vremena održati lijepom.

Neki od faktora nastanka bora u području oko očiju su smijanje, škiljenje (zbog čega je poželjno nositi kvalitetne sunčane naočale), agresivno uklanjanje makeup-a. Već nastale bore mogu se ublažiti korištenjem proizvoda s anti-age učinkom, ali i prirodnim tretmanima koje možete napraviti kod kuće.

Maska od bjelanjka i meda

Bjelanjci odlično zatežu kožu, pružajući tako prirodni anti-age efekt. Također, pomoći će uravnotežiti izgled kože pa se mogu koristiti i na ostatku lica kada trebate brz i učinkovit face lifting.

Potrebno je:

bjelanjak,
pola kašičice meda.

Odvojite bjelanjak od žumanjka i dodajte med, po želji možete dodati i nekoliko kapi mlijeka. Masku nanesite u tankom sloju na područje ispod i oko očiju, poželjno je koristiti makeup kist za lakše nanošenje. Ostavite masku 20-25 minuta, a potom isperite. Moguće je osjetiti blago zatezanje kako se maska bude sušila. Ovaj tretman možete ponavljati jednom do dva puta sedmično, a bitno je njegovati područje kremom ili laganim uljem nakon tretmana kako se koža ne bi isušila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.