open-navfaktor-logo
search
Vlada dala saglasnost
Sa pozicije na poziciju: SDP-ov Mahir Delić direktor Kantonalnog centra za socijalni rad
Mahir Delić imenovan je za direktora Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad.
09.07.2021. u 16:52
get url
text

Naime, Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Upravnom odboru Kantonalnog centra za socijalni rad da imenuje Delića na ovu poziciju.

VEZANI TEKST - Tako su se častili SDP-ovi direktori na račun Toplana: Jelo se i pilo, firma platila oko 20.000 KM!

Delić je diplomirani pravnik, a član je SDP-a, stranke koja ga je i postavila na ovu funkciju, kao jedan od koalicionih partnera u Vladi "Trojke".

Delić je bivši izvršni direktor za pravne i opće poslove u KJKP Toplane, a ranije je bio šef pravne službe u Domu zdravlja Kantona Sarajevo.

Kako je ranije pisao Žurnal, tada mu je omogućeno da dobije neplaćeno odsustvo sa posla u trajanju od godinu, te je u tom periodu dobio mjesto izvršnog direktora u Toplanama.

Delićevo ime nalazilo se i na računima koji su se plaćali iz budžeta Toplana za troškove reprezentacije, a najzanimljivija je bila kupovina ruža u iznosu od 180 maraka.

Častio se tadašnji izvršni direktor u restoranima, a za račune za ručkove od 72 KM, te 100 KM tražio je naknadu iz kase preduzeća, a donosio je račune za sok u iznosu od tri marke. U toku radnog vremena Delić je naručio i pivo i taj račun predao za naplatu troškova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.