open-navfaktor-logo
search
Izvještaji u Tužilaštvu
Sa lažnim diplomama se zapošljavali u "Srednjoškolskom domu" Banja Luka
Banjalučka policija podnijela je izvještaje Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv dvije osobe osumnjičene da su počinili krivična djela falsifikovanje isprave, odnosno da su se lažnim dokumentima zapošljavali u "Srednjoškolskom domu" Banja Luka.
16.06.2021. u 12:03
get url
text

Iz PU Banja Luka je saopćeno da je M. Đ. osumnjičen da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

Sumnjiči se da je u neutvrđenom vremenskom periodu pribavio falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, a potom ju ovjerio u Odjeljenju za opću upravu Grada Banja Luka, dovodeći radnike navedenog odjeljenja u zabludu, te ju predao u personalni dosje gdje je zaposlen u JU "Srednjoškolski dom" Banja Luka.

Izvještaj je podnesen i protiv G. K. osumnjičenog da je 2014. godine u Banjoj Luci, od nepoznate osobe nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, diplomu o položenom majstorskom ispitu i diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi, te ih u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa u JU "Srednjoškolski dom" Banja Luka.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.