open-navfaktor-logo
search
Srbija
Sa fantomkama i palicama izletjeli na auto-put i razlupali dva vozila
Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i zatekla dva razlupana vozila i četvericu mladića od kojih su trojica povrijeđena u incidentu
28.08.2019. u 20:14
get url
text
Auto-put, ilustracija
Auto-put, ilustracija

Srbijanska policija traga za više od deset osoba koje su sa fantomkama na glavama presreli dva vozila na auto-putu Miloš Veliki koji vodi od Obrenovca do Ljiga, i razlupali ih palicama. Povrijeđene su tri osobe, a sve se dogodilo u noći s utorka na srijedu, javlja "Blic".

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i zatekla dva razlupana vozila i četvericu mladića od kojih su trojica povrijeđena u incidentu.

- Na putu je stajao reno novosadskih registarskih oznaka, kojem je bilo polomljeno staklo na vozačevim vratima. U vozilu su bila dva mladića koji su zadobili posjekotine po rukama – kaže za "Blic" dobro obaviješten izvor.

Nekoliko metara dalje polupan je "citroen" stranih registarskih oznaka. Nepoznati počinioci su razlupali sva stakla na lijevoj strani vozila, ali i vrata i branike. U tom vozilu su bili M. D. (29) koji je prošao bez povreda i M. Đ. (31) koji je imao posjekotine u predjelu vrata.

Mladići su rekli da ne znaju ko ih je napao i da su krenuli na odmor u Crnu Goru kada su ih nepoznati i maskirani napadači zaustavili i palicama im polupali automobile.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pronašla palice koje su korištene u napadu, dok se za počiniocima još traga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.