open-navfaktor-logo
search
Imate li ih kod kuće
S tržišta BiH povučena četiri produžna kabla jer predstavljaju rizik od požara i strujnog udara
Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine povukla je sa tržišta četiri produžna kabla jer predstavljaju rizik od požara i strujnog udara.
17.01.2023. u 12:46
get url
text

Produžni kabal tip ROA19RTX049-3 - nije propisno označen, uređaj se može rastaviti alatom opće namjene, utičnice na proizvodu nemaju zatvarače, površina poprečnog presjeka vodiča u savitljivom kablu je manja od minimalno dopuštene i zaštitni vodič nije povezan na šinu za uzemljenje.

Produžni kabal tip ROA19RTX052-1 - proizvod nije propisno označen, uređaj se može rastaviti alatom opće namjene, utičnice na proizvodu nemaju zatvarače, površina poprečnog presjeka vodiča u savitljivom kablu je manja od minimalno dopuštene.

Produžni kabal Mutlusan Electric tip nepoznat - proizvod nije propisno označen, uređaj se može rastaviti alatom opće namjene, utičnice na proizvodu nemaju zatvarače, površina poprečnog presjeka vodiča u savitljivom kablu je manja od minimalno dopuštene.

Produžni kabal tip 11517.2 - uređaj se može rastaviti alatom opće namjene i utičnice na proizvodu nemaju zatvarače.

Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ove proizvode da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.