open-navfaktor-logo
search
"Ubijao" vrijeme
S legendom nema šale: Zamijenio igrača nakon 18 minuta
Nekadašnji fudbaler Karamela u igru je u 70. minuti Moisea Keana, da bi istog igrača sa travnjaka izveo dvije minute prije kraja susreta
16.12.2019. u 09:14
get url
text

Everton je na teškom gostovanju kod Manchester Uniteda odigrao 1:1, a nakon ovog susreta najviše se priča o potezu menadžera gostiju Duncana Fergusona.

Naime, nekadašnji fudbaler Karamela u igru je u 70. minuti Moisea Keana, da bi istog igrača sa travnjaka izveo dvije minute prije kraja susreta.

- Nije to bilo zbog njegove loše igre, bila nam je potrebna izmjena da "ubijemo" malo vremena. Imao sam dosta napadača na klupi, pa sam se odlučio na tu promjenu. Nije to bilo ništa usmjereno protiv Moisea Keana - rekao je Ferguson nakon susreta.

Ferguson je u dva navrata tokom igračke karijere nosio dres Evertona, a među navijačima kluba sa Goodison Parka uživa poseban status, zbog čega je teško očekivati da će ga neko kritikovati zbog poteza kojeg je napravio na teškom gostovanju na kojem je osvojio bod.

- Mislim da mogu razumjeti da je neko razočaran što je zamijenjen nakon što je prethodno ušao u igru, ali to je bilo za dobrobit tima - objasnio je Ferguson.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.