open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva ponuda
S kim je Barcelona željela zaključiti još jedan "trejd"?
Kriza u Barceloni koju je pokrenuo težak poraz od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka od 8:2 nikako da prođe, a situacija u klubu sa Nou Campa iz dana u dan postaje sve komplikovanija.
28.08.2020. u 07:33
get url
text

Zategnuti su odnosi na relaciji rukovodstvo - Lionel Messi, a prva zvijezda tima i kapiten nije ni pretjerano sretan zbog toga što su se detalji njegovog razgovora sa novim trenerom Ronaldom Koemanom pojavili u javnosti.

Nakon svega, argentinski napadač je pismenim putem zatražio raskid ugovora, a pojavila su se i informacije prema kojima je predsjednik Blaugrane Josep Maria Bartomeu još prije sramotnog poraza od Bayerna Atletico Madridu predložio zanimljivu razmjenu.

Naime, Bartomeu je Jorgandžijama dao prijedlog o "trejdu" u kojem bi se Antoine Griezmann, koji je samo godinu ranije plaćen 120 miliona eura, trebao vratiti u redove Atletica, dok bi na Nou Camp stigao Portugalac Joao Felix, za kojeg je klub iz Madrida Benfici platio 123 miliona eura.

Plaće dvojice fudbalera nisu ni približne. Dok Francuz zarađuje oko 18 miliona eura po sezoni, Felixu ugovor s Atleticom donosi 3,5 miliona eura, ali zajedničko im je da su prošlu sezonu okončali u Marcinom idealnom timu sastavljenom od fudbalera koji su razočarali.

Ipak, promjenom trenera i dolaskom Koemana, čini se da će francuski napadač konačno dobiti ozbiljniju ulogu u Barcinom timu, pa tako od cijelog prijedloga razmjene očito neće biti ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.