open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija tima
S kim će Pjanić dijeliti svlačionicu: Koeman počeo čistku, jedna zvijezda već prekrižena
Barcelona bi u narednoj sezoni mogla izgledati znatno drugačije nego prethodnih godina.
24.08.2020. u 15:25
get url
text

Debakl protiv Bayerna i historijska sramota u Ligi prvaka natjerale su čelnike kluba da razmisle o rekonstrukciji tima. Krenulo je otpuštanjem trenera Quiquea Setiéna i sportskog direktora Erica Abidala. Na kormilo je doveden nizozemski strateg Ronald Koeman.

Upravo je Koeman jutros, piše najčitaniji katalonski list Mundo Deportivo, razgovarao s Luisom Suarezom i obavijestio ga da ne računa na njegove usluge. Suarez s Barcelonom ima još godinu ugovora.

Urugvajac je stigao u Barcelonu prije šest godina iz Liverpoola. Za klub je u 283 meča postigao 198 pogodaka, čime je postao treći najbolji strijelac u historiji kluba. Suarez je podijelio još 109 asistencija.

Koeman je obavijestio i Arthura Vidala da nije dio njegovih planova. Tako će prvi as Barcelone Lionel Messi, čiji ostanak na Nou Campu je itekako upitan, ostati bez dvojice najboljih prijatelja u svlačionici. Slična sudbina čeka Ivana Rakitića, Samuela Umtitija, Jordija Albu, Sergija Busquetsa...

Barcelona će pripreme početi naredne sedmice, a na startu neće biti Miralema Pjanića čiji je test na koronavirus bio pozitivan, zbog čega će provesti 14 dana u izolaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.