open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatan odraz
S 40 godina skače više od Cristiana Ronalda
Desni bek Sjeverne Makedonije, koji će u maju ove godine napuniti 40 godina, u jednom od mečeva grupne faze EP-a skočio je 74 centimetra
15.01.2020. u 18:58
get url
text

Jedna od najbolji svjetskih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo, velika je faca, i ma šta da učini to ne može proći bez medijske pažnje.

Ipak, posebnu pažnju kapiten fudbalske reprezentacije Portugala dobio je krajem prošle godine kada je glavom postigao pogodak u duelu između Juventusa i Sampdorije. Saigrač našeg Miralema Pjanića situaciju iz koje je postigao gol skočio je 71 centimetar, a loptu je zahvatio na visini od 256 centimetara.

Naravno, mnogo je onih koji su tada Ronaldu uputili zaslužene komplimente i pohvale, pogotovo zbog činjenice da su mu 34 godine, te da mu se bliži kraj igračke karijere.

No, šta tek onda reći za makedonskog rukometnog veterana Kirila Lazarova. Fantastični desni bek Sjeverne Makedonije, koji će u maju ove godine napuniti 40 godina, u jednom od mečeva grupne faze ovogodišnjeg Evropskog prvenstva skočio je 74 centimetra, što je tri više od šest godina mlađeg Portugalca.

Iako je Kiro veliko ime evropskog i svjetskog rukometa, njegov fantastični odraz nije dobio ni približan publicitet kao Ronaldov.

Još 11 igrača na Evropskom prevenstvu je skočilo koliko i ikona makedonskog rukometa, dok je Portugalac Miguel Martins rekorder s visinom skoka od 75 centimetara.

Najveći odraz, kada je riječ o našim reprezentativcima, na Evropskom prvenstvu imao je Josip Perić. Srednji bek naše selekcije skočio je 72 centimetra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.