open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Rutinska pobjeda Tuzla Cityja, Radnik očekuje žestoka borba za opstanak
Fudbaleri Tuzla Cityja upisali su 13. ovosezonsku pobjedu nakon što su na Tušnju u meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:0 savladali Radnik.
25.04.2021. u 16:53
get url
text

Prvu ozbiljniju situaciju, koju vrijedi izdvojiti, vidjeli smo pred golom Radnika. Crnkić je šutirao glavom poslije ubačaj iz kornera, ali neprecizno.

Gosti iz Bijeljine uzvratili su preko Motike u 18. minuti, no i on je šutirao pored gola, baš kao i na drugoj strani Doffo u 24. minuti utakmice.

Blagu terensku inicijativu izabranici Husrefa Musemića krunisali su u 29. minuti kada je poslije sjajne asistencije Brkića Mišić lobovao Bilobrka.

U rasponu od 33. do 40. minute Badji je u tri navrata pokušao ugroziti gostujućeg čuvara mreže. U prve dvije prilike Bilobrk je dobro intervenisa, dok je napadač Tuzlaka poslije ubacivanja Brkića iz kornera neprecizno šutirao glavom.

U nastavku nije bilo pretjerano velikih prilika. Gosti iz Semberije su u 61. minuti zaprijetili preko Motike, no Fejzić je bez većih problema ukrotio njegov šut.

Nakon prekršaja Vušurovića domaćin je brzo izveo prekid, kapiten Nukić je odlično uposlio Crnkića, koji je rutinski matirao Bilobrka za peti gol u sezoni.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a obojica trenera su s izmjena pokušali osvježiti svoje timove. Uprkos tome ostalo je 2:0.

Odličnu priliku da smanje rezultat gosti su imali preko Motike u 79. minuti, no Fejzić mu je u situaciji "jedan na jedan" odbranio zicer.

Tim iz Bijeljine tako i nakon 27. kola ne zna za pobjedu u gostima ove sezone, te bi eventualnom pobjedom Olimpika na Grbavici mogao završiti u opasnoj zoni.

U narednom kolu Tuzlaci gostuju upravo kod Olimpika, dok će Radnik biti domaćin Slobodi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.