open-navfaktor-logo
search
Veznjak Tuzlaka
Rustemović: Kad krene utakmica, ne poznajem ni prijatelja, ni brata
U nedjelju Tuzla City dočekuje ekipu Sarajeva, a pred ovaj meč na pitanja novinara odgovarali su trener Nermin Bašić i veznjak Edin Rustemović.
Nedim Pobrić
06.11.2020. u 14:25
get url
text

Bašić se kratko osvrnuo na pobjedu u Krupi.

- Sretni smo zbog pobjede u posljednjem kolu. Dvije utakmice smo pobijedili kako sam ja tu, te upisali jedan remi. Imamo problema sa povredama, ali i Sarajevo ima svoje probleme sa kartoniranim igračima - priča trener Tuzlaka Nermin Bašić.

Potom se Bašić prebacio na sljedećeg protivnika:

VEZANI TEKST - Pogledajte koji igrači propuštaju 14. kolo Premijer lige BiH

- Kada spominjem Sarajevo, spominjem jedan sistem kompletnog kluba. To prati njihove rezultate, imaju strašan posjed lopte, sa sjajnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou. Za nas je ovo utakmica istine. Odvest će nas negdje. Bitan je taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo, moramo da slavimo. Moji momci su nakon Širokog Brijega bili na koljenima, pokazali su da su karakterni momci i ta slika mi je dala još veći motiv i volju. Ta slika mi je vodilja da napravimo nešto više. Znam da možemo, bez obzira na brojne probleme - dodao je Bašić.

Edin Rustemović, nekadašnji veznjak Sarajeva a danas Tuzla Cityja je rekao:

- Evidentno je da imamo problema sa sastavom, ali to neće utjecati na nas i naš angažman. Potrudit ćemo se da damo svoj maksimum i ostvarimo pobjedu. 

- Ima respekta, ali mislim da ćemo se mi nešto pitati u nedjelju - dodao je veznjak Tuzlaka.  Ipak, svjestan je Rustemović da se radi o najboljoj ekipi u državi, pa zaključuje da "njihovi rezultati govore sve".

On je imao priliku da igra za Sarajevo, mnoge igrače poznaje privatno i prijatelji su mu, ali tokom 90 minuta…

- Sve igrače Sarajeva znam privatno, sa njima sam igrao i trenirao, ali kada krene utakmica, ne poznajem ni prijatelja, ni brata. Dat ću svoj maksimum da ostvarimo pobjedu - dodao je Rustemović.

Utakmica se igra u nedjelju od 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.