navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kakva drama

Ruske influenserice makazama uništavaju svoje Chanel torbice

Ako Chanel House ne poštuje svoje klijente, zašto bi mi poštivali ​​Chanel House, zapitala se ruska manekenka Victoria Bonya u videu na Instagramu prije nego što je uzela velike makaze i prepolovila crnu Chanel torbicu.

Objavljeno: 07.04.2022. u 18:17
get url
text

Bonya je samo jedna od nekoliko ruskih influencerica koje su se snimile kako režu svoje Chanel torbe u znak protesta zbog zabrane kupovine robe francuskog luksuznog brenda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICTORIA BONYA (@victoriabonya)

Nakon što je Chanel zatvorio svoje trgovine u Rusiji, prestao je i prodavati svoje proizvode ljudima izvan Rusije koji ih namjeravaju odnijeti nazad u zemlju, što su neki ruski kupci nazvali antiruskim. Nekoliko ruskih influencera optužilo je brend za "rusofobiju".

TV voditeljica i glumica Marina Ermoshkina, koja ima 299.000 pratitelja na Instagramu, u srijedu je vrtnim makazama izrezala tamnosivu Chanel torbicu.

- Nijedna torba, niti jedna stvar nije vrijedna moje ljubavi prema mojoj domovini - napisala je u opisu i dodala da "to nije vrijedno njenog poštovanja prema samoj sebi".

- Ja sam protiv rusofobije, protiv brenda koji podržava rusofobiju. Chanel je samo modni dodatak koji je u jednom trenutku odlučio poniziti ljude, moje sunarodnjake, odlučio je diskriminirati ljude po nacionalnoj osnovi, što ja neću tolerirati. Uostalom, glavna stvar su principi, bitno je ono što je u tebi, a ne u tvojoj ruci - objasnila je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Ermoshkina (@amazing_marina)

Influencerice su dobile podršku svojih fanova, ali i kritike ljudi koji su ih optužili da od potpuno nebitne stvari prave cirkus, pogotovo uzevši u obzir šta se događa u Ukrajini.

U izjavi poslanoj Insideru u utorak, predstavnik Chanela rekao je da je brend u skladu sa svim zakonima primjenjivim na njegovo poslovanje i zaposlenike, uključujući trgovinske sankcije.

- Zbog toga smo pokrenuli postupak traženja od klijenata za koje ne znamo glavno prebivalište da potvrde da se artikli koje kupuju neće koristiti u Rusiji. Svjesni smo da je ovaj proces izazvao razočaranje kod nekih naših klijenata. Trenutno radimo na poboljšanju ovog pristupa i ispričavamo se za sve nesporazume koje je ovaj potez mogao uzrokovati jer želimo dobrodošlicu svim našim klijentima, bez obzira odakle dolaze, što je prioritet za Chanel - piše u objavi za medije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Екатерина Гусева (@djkatyaguseva)