open-navfaktor-logo
search
Skandal na ZOI
Ruska biatlonka šokirala sve: "Ovim se hranim za doručak, ručak i večeru već pet dana"
U petak su počele Zimske olimpijske igre u Pekingu, a mnogo učesnika najveće svjetske sportske smotre imaju mnogo primjedbi na organizaciju.
08.02.2022. u 11:51
get url
text

Već tokom otvaranja, u problemima se našao nizozemski novinar tokom javljanja ispred stadiona Ptičije gnijezdo, kada su mu iznenada prišli zaštitari iz Kine i prisilno ga odvukli iz kadra...

VEZANI TEKST - Kineski zaštitari sklonili novinara ispred kamera tokom javljanja uživo

A da nije sve idealno ni za sportiste potvrdila je Valerija Vasnetsova, biatlonka iz Rusije.

Dugo očekivano putovanje u Peking za nju se pretvorilo u noćnu moru. Ruskinja neće moći nastupiti na Igrama jer je pozitivna na COVID-19. Vasnetsova je u izolaciji, u teškim uvjetima i kritikovala je ishranu, pišu ruski mediji.

Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj se vidi manja količina makarona, nekoliko krompirića, malo umaka i nekoliko komada mesa. 

- Ovim se hranim za doručak, ručak i večeru već pet dana. Smršala sam i kosti su mi počele da strše. Po cijeli dan spavam, nemam snage ustati iz kreveta. Pojedem tri šake tjestenine dnevno, jer je nemoguće pojesti ostatak hrane. Boli me stomak.

Jako sam blijeda i imam velike podočnjake. Gotova sam. Želim da se sve ovo završi. Svaki dan plačem. Umorna sam - napisala je Vasnetsova uz fotografiju.

Associated Press piše da su žalbe ruske biatlonke urodila plodom, jer sada dobiva više raznovrsnijih obroka i to u većoj količini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.