Kolegij oba doma

Rukovodstvo Parlamenta BiH napokon zasjeda, na dnevnom redu brojna pitanja

Objavljeno: 28.05.2019. u 12:26 Autor: E. D.-Š.

Pred rukovodstvom oba doma PSBiH danas će se naći i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka

FOTO: E. Duvnjak-Šalaka

Članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počeli su sjednicu u zgradi Parlamenta BiH. To je druga sjednica od imenovanja na kojoj bi trebali utvrditi kriterij za izbor članova zajedničkih komisija za oba doma. Također, dnevnim redom sjednice predviđeno je i da se dogovore kriteriji za izbor članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Sjednica je počela nešto iza 12 sati a po okončanju se očekuje da se neko od članova rukovodstva oba doma obrati novinarima. Prije same sjednice nije pilo izjava.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem Parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Parlamentarna skupština BiH trebala bi utvrditi delegaciju BiH za junsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, nakon odluke Komiteta ministara Vijeća Evrope da BiH pruži šansu da ispravi propust budući da na vrijeme nije imenovana bh. delegacija.

Pred rukovodstvom oba doma PSBiH danas će se naći i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Rukovodstvo Doma naroda PSBiH čine predsjedavajući Bakir Izetbegović (Stranka demokratske akcije - SDA) i dva dopredsjedavajuća Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) i Nikola Špirić (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD). Članovi Kolegija Zastupničkog doma PSBiH su predsjedavajuća Borjana Krišto (HDZBiH) i dva dopredsjedavajuća Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije