open-navfaktor-logo
search
Rusija
Rukovodstvo fudbalske lige nada se nastavku sezone krajem juna
Rukovodstvo Ruske fudbalske Premijer lige (RPL) objavilo je da se nadaju nastavku sezone krajem juna, kako bi takmičenje bilo okončano do 2. augusta, prenosi Anadolu Agency (AA).
Merima Čustović
27.04.2020. u 16:12
get url
text

Iz RPL-a su kazali da se s klubovima razgovara o 21. ili 28. junu kao o mogućim datumima za nastavak sezone, koja je prekinuta zbog globalne pandemije koronavirusa. Svakom klubu do kraja takmičenja je ostalo još po osam utakmica.

Ističe se da će u slučaju da se sezona nastavi biti omogućen ulazak u Premijer ligu iz nižeg ranga takmičenja, kao i ispadanje iz elite.

Postoji i mogućnost da se Premijer liga proširi sa 16 na 18 timova za narednu sezonu. No to će se desiti ukoliko se takmičenje ove sezone ne bude uspjelo okončati. Na taj način dva najbolje plasirana tima iz druge divizije u trenutku prekida naredne sezone dobiti šansu da igraju u ruskoj eliti. U tom slučaju, Premijer liga bi se vratila na 16 klubova u sezoni 2021/22.

Igrači u Rusiji trenutno treniraju sami kod kuće jer su na snazi restirktivne mjere zbog pandemije koronavirus, dok su neki strani fudbaleri napustili zemlju.

Iz RPL-a u pojasnili da sa vlastima razgovaraju o mogućnosti povratka na treninge, ali nije objavljen nikakav datum kada bi se to moglo i dogoditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.