open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo RS-a
Rukovodilac u Ministarstvu priveden zbog primanja mita
Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš donio je rješenje o udaljenju Jovića s radnog mjesta u trajanju od tri mjeseca
12.10.2018. u 13:22
get url
text

Jovo Jović (1963.), koji je uhapšen jučer zbog sumnje da je kao rukovodilac Odsjeka Ministarstva za izbjegla i raseljena u Doboju primio mito, nalazi se na saslušanju u Tužilaštvu Republike Srpske.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a predali su ga danas na dalje postupanje nadležnim u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davor Čordaš donio je rješenje o udaljenju Jovića s radnog mjesta u trajanju od tri mjeseca.

Nakon okončanja istražnog postupka to ministarstvo će preduzeti sve potrebne radnje u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima u vezi sa daljim radno-pravnim statusom suspendovanog državnog službenika.

Umjesto Jovića, na mjesto rukovodioca dobojskog Odsjeka imenovan je Blagoja Đorđića, koji je do sada obavljao poslove višeg stručnog saradnika u kancelariji Modriča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.