open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Rukometni Zmajevi u infarkt završnici izgubili od Njemačke
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Njemačke u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
29.04.2021. u 17:41
get url
text

Zmajevi su pružili solidan otpor, na poluvremenu su bili u egalu, ali su posustali u nastavku. U infarkt završnici Nijemci su se bolje snašli i slavili sa 26:24.

Rukometaši BiH veći dio prvog poluvremena uspijevali su držati rezultatski priključak protiv favorizovanog protivnika. Nijemci su imali rezultatsku prednost, ali su izabranici selektora Obrvana u finišu prvog dijela serijom 4:0 uspjeli preuzeti vodstvo. U 25. minuti Ovčina je pogodio za 13:12.

Ipak, do odlaska na odmor Nijemci su ponovo preuzeli prednost, ali je Prce sa "zvukom sirene" izjednačio na 15:15.

{$galerijaFotografija}

I nastavku meča gledali smo istu sliku na parketu. Nijemci su imali prednosti većim dijelom drugo poluvremena, mogli su u nekoliko navrata na "plus 3", ali nas je spašavao Burić.

Na pet minuta prije kraja mogli smo do izjednačenja, ali je Ovčina zaustavljen, a Nijemci su otišli na dva gola prednosti (23:25). U posljednje dvije minute ušli smo sa minus jedan (24:25), napad je trajao više od minute, na kraju je pokušao je Herceg, ali je golman gostujućeg tima odbranio njegov pokušaj. Na drugoj strani gosti su pobijedili i slavili pobjedu.   

BiH će posljednji meč kvalifikacija odigrati u nedjelju u Gracu protiv Austrije, a pobjeda u ovom meču vodi nas na EURO.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

bih-njem7.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.