open-navfaktor-logo
search
Doček na aerodromu
Rukometni Zmajevi stigli u BiH: Šuman se zahvalio na podršci i otkrio planove za EURO
Reprezentativne kolege došli su pozdraviti Vladimir Vranješ i Dejan Malinović, koji nisu putovali u Češku zbog povrede
17.06.2019. u 14:55
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, prvi put u historiji igrat će na Evropskom prvenstvu. Zmajevi su plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta koja će se održati u januaru 2020. godine, izborila velikom pobjedom u Ostravi protiv Češke (24:23). 

Izabranici selektor Bilala Šumana danas su stigli u našu zemlju, a na Međunarodnom aerodromu u Sarajevo dočekalo ih je stotinjak najvatrenijih navijača i članova porodice.   

14.55 - Reprezentativne kolege došli su pozdraviti Vladimir Vranješ i Dejan Malinović, koji nisu putovali u Češku zbog povrede. 

14.56 - Avion u kojem su izabranici Bilala Šumana sletio je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Očekuje se izlazak naših reprezentativaca i obraćanje javnosti. 

14.59  - Za reprezentativce BiH upriličen je prijem u VIP salonu Aerodroma u Sarajevu, a ispred ulaza u zgradu čeka ih i autobus. 

 

15.10  - Uz gromoglasni aplauz pred navijačaima se prvi pojavio selektor Bilala Šuman, a potom su izašli i naši reprezentativci. 

15.15 - Hvala vam na ovom divnom prijemu. Čestitao bih na ovome svemu što su uradili. OD 2016. godine sam ovdje. Imali smo dva neusheja, poraz od Austrije i onda ona Švicarska. Uspjeli smo iz treće. Bjelorusija i Češka su bili teški rivali, ali pokazali smo da možemo. Ispunili smo naš cilj i idemo na EURO sa osam bodova. Od juna do januara imati ćemo vremena da se spremimo. Prioriteti su drgačija, da pokušamo napraviti iskorak. Pokušat ćemo izboriti drugi krug i to će nam biti cilj. Ove kvalifikacije smo odigrali bez četiri, pet, šest... standardnih igrača. Ali pojavljuju se novi momci, koji pokazuju da mogu - kazao je selektor Bilal Šuman, dodavši da je njemu i njegovim izabranicima bilo teško, ali nije želio govoriti o tome:

- Hvala Dancu  Lasse Boesenu koji radi s nama i ostalim članovima u stručnom štabu. Tu smo napravili iskorak što je važno za ono što nas očekuje. Obradovali smo sve ljubitelje sporta. Želio bih da ovaj dan i noć zajedno proslavimo sa prijateljima - dodao je Šuman.   

15.22 - Uvijek je teško poslije selektora nešto reći, jer se on dotakne svega. Mogu svima da se zahvalim na pažnji. Bilo je teškim momenata, ali ne znam jesmo li ikad ovako dočekani na aerodromu, gdje je upriličena press konferencija. Želim se zahvaliti svim saigračima, i onima koji su bili s nama i onima koji nisu. Ja znam da je uvijek teže biti ispred televizije negoli na terenu. Za mene lično je važno pobjedom okončati sezonu i na odmor otići nasmijan - poručio je kapiten Zmajeva Mirsad Terzić.

15.23 - Hvala svima koji su bili uz reprezentaciju. Često smo sami sebe znali iznenaditi. Jučer smo i sebe iznenadili. Nakon Bjelorusije odigrali smo mušku utakmicu i dobili Čehe na njihovom terenu. Sami sebi smo osigurali plasman na EURO, a nismo čekali ishode drugih utakmica - kazao je Nikola Prce. 

15.26 - Meni je teži posao ponoviti sve za prethodnim govornicima. Mislim da smo napravili veliku stvar za BiH, pogotovo za rukomet koji je pao na niske grane. Nadam se da će ovo biti jedna pozitivna stvar za naš sport. Večera želimo proslaviti ovaj sjajan rezultat - kazao je Benjanim Burić.

- Drago mi je da smo se okupili u ovakom broju. Napokon smo i mi dočekali i mi da nas ovako dočekate. Dočekali smo da odemo na EP, a nadam se da ćemo vas iznova uveseliti s nastupom na Evropskom prvenstvu - dodao je Ivan Kračić, strijelac odlučujućeg gola.

{$galerijaFotografija}

15.27 - Selektor Bilal Šuman nije želio pretjerano komentarisati stanje u RSBiH.

- Ostavio bih po strani sve probleme, želio bi da se večeras veselimo. Ne samo rukomet, već kompletan sport u BiH je u krizi, sa izuzetkom N/FSBiH. Mislim da će se u dogledno vrijeme stanje u bh. sportu uskoro promijeniti - kazao je Šuman.

15.29 - O ključnim detaljima koji su odlučili plasman na EURO kapiten Zmajeva Mirsad Terzić je kazao:

Već sam razgovarao sa trenerima, kao da na domaćem terenu sebi stvaramo stres pa sm pravili mnogo tehničkih grešaka, dok je u gostima bilo sasvim drugačije. Nismko birali polovočne šuteve već smo išli na prave šanse. Moram da kažem da je Nikola bio na veoma visokom nivou, iako to neka izgleda lako. Odličan posao je je odradio i Ivo, ali ključ je bio ispoštovati dogovor, a to je bio iz odbrane graditi napad.
 

2019_0617_15090000.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.