open-navfaktor-logo
search
Sutra kompletni
Rukometni Zmajevi počeli pripreme za EP, odrađen prvi trening u Mejdanu
U četvrtak naše rukometaše čeka duel u gostima s Bjelorusijom, a onda će u subotu ugostiti Češku
21.10.2018. u 19:50
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Tuzli počela pripreme za mečeve protiv Bjelorusije i Češke, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su već odradili trening u Mejdanu, a sutra će naš tim biti kompletiran kada je planiran dolazak Terzića, Tarabochie, Perića, Malinovića, braće Burić i Nuića.

U četvrtak naše rukometaše čeka duel u gostima s Bjelorusijom, a onda će u subotu ugostiti Češku u Tuzli.

- Potrebne su nam pobjede kod kuće i sigurno smo na Evropskom prvenstvu. Međutim, nećemo se predavati ni na gostovanjima. Učinit ćemo sve da pobijedimo Bjelorusiju u Minsku, a potom nas očekuje duel protiv Češke u Mejdanu. Protivnici su ne tako atraktivni, ali vrlo neugodni – kazao je Šuman, dodavši:

- Od sutra ćemo biti kompletni, a u utorak nas već očekuje put za Bjelorusiju gdje igramo u četvrtak. U petak se vraćamo u BiH, a u subotu je duel protiv Češke.

Optimista je i Nikola Prce, kapiten rukometne reprezentacije BiH.

- Za ekipe poput nas ovaj format daje puno više šanse da se plasiramo na EURO, jer četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije idu. Imamo velike šanse, ali moramo dobiti obje utakmice kući. Prva utakmica protiv Bjelorusije će nam pokazati gdje smo i šta smo u ovom trenutku. Poslije toga sa Česima moramo ići na pobjedu i siguran sam da će uz punu dvoranu to biti lakše - kazao je Prce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.