open-navfaktor-logo
search
Start kvalifikacija
Rukometni Zmajevi napad na EURO počinju danas u Minsku
Izabranici selektora Bilala Šumana od 17 sati odmjerit će snage sa selekcijom Bjelorusije na gostovanju u Minsku
25.10.2018. u 08:30
get url
text
Rukometna reprezentacija BiH

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje novi ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Bilala Šumana od 17 sati odmjerit će snage sa selekcijom Bjelorusije na gostovanju u Minsku.

U nedavnom razgovoru za Faktor selektor našeg nacionalnog tima kazao je kako je računica u ovim kvalifikacijama vrlo jednostavna. Našim najboljim rukometašima potrebne su sve tri pobjede na domaćem terenu kako bi se plasirali na naredni kontinentalni šampionat, koji će prvi put u historiji brojati 24 učesnika.

- Pobjede kod kuće vode nas na Evropsko prvenstvo, i računica je prema tome jasna. To naravno ne znači da će na gostovanjima izostati naš maksimalan angažman. Učinit ćemo sve kako bismo u ovim kvalikacijama prvi put izborili nastup na EP - rekao je Bilal Šuman.

Šuman je dobro analizirao večerašnjeg protivnika njegove selekcije u ovom ciklusu.

- Bjelorusi su jedna zičkijaka i visoka, prava "ruska" ekipa s mnogo dobrih šutera. Analizirali smo njihove utakmice s posljednjeg EP. Oni vole da trče, dobri su u prvoj i drugoj fazi kontre, ali i vole igrati brzi centar. Ipak, u svemu tome prave i dosta grešaka - istakao je bh. selektor.

Reprezentacije Bjelorusije i Bosne i Hercegovine odigrale su tri međusobna susreta. Bjelorusi su slavili u susretu na Svjetskom prvenstvu, dok je su preostala dva meča završila bez pobjednika. Sve tri utakmice s Bjelorusima odigrali smo u vrijeme selektorskog mandata Dragana Markovića.

Utakmicu iz dvorane Sport Palace Uruchje prenosit će BHT1, a pravdu na meču dijelit će poljski sudijski par Bartosz Leszczynski i Marcin Piechota, dok će delegat biti Belgijanac Klaus Dieter Convents.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.