open-navfaktor-logo
search
Sjajna igra u Bugojnu
Rukometni Zmajevi kao preporođeni, uvjerljivim trijumfom nad Austrijom ostali u igri za EURO
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u zaostalom meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala je u Bugojnu Austriju sa 27:21, i tako zadržala šanse za plasman na kontinentalni šampionat koji se igra 2022. godine.
14.03.2021. u 18:29
get url
text

Rukometaši BiH bili su bolji na startu utakmice, a u 10. minuti imali su četiri gola prednosti nakon što je Alen Ovčina pogodio mrežu Austrijanaca za 5:1.

Ipak, do 19. minuti gosti su uspjeli anulirati prednost naše selekcije.

U finišu prvog dijela Austrijanci su bili nešto bolji tim, a fenomenalnom intervenciom u 24. minuti Benjamin Burić je spriječio da rival povede s tri gola razlike.

Ipak, sam kraj prvih 30 minuta pripao je izabranicima Ivice Obrvana, a zahvaljujući odličnim reakcijama Vladimira Vranješa i golu Ibrahima Haseljića BiH je na poluvrijeme otišla s minimalnim vodstvom (11:10).

{$galerijaFotografija}

Bh. rukometaši bili su bolji i na startu drugog dijela susreta.

Vranješ je i na startu drugog igrao odlično, a pogao mu je i Perić, da bi odličnu dionicu u drugom dijelu drugog poluvremena odigrao Erceg.

BiH je na kraju slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 27:21, te tako ostala u igri za plasman na EURO.

Prvi strijelac naše selekcije bio je Perić sa pet golova, dok su po četiri postigli Haseljić, Prce i Vranješ, dok je najefikasniji Austrijanac bio Weber sa šest golova. NJegov zemljak Frimmel postigao je pet.

Naredni meč BiH igra 29. aprila na domaćem terenu protiv Njemačke, dok kvalifikacije završavamo 2. maja u gostima kod Austrije.

BiH: Ovčina (3), Perić (5), Herceg (3), S. Burić, B. Burić, Haseljić (4), Terzić, Ahmetašević, Ćosić, Prce (4), Vranješ (4), Malinović (3), Hamidović, Grujić (1), Građan, Pavlović.

AUSTRIJA: Božović (3), Weber (6), Spendier, Posch (1), Frimmel (5), Martinović, Herburger, Zeiner, Doknić, Hausle, Ranftl (1), Dambock, Kofler, Wagner, Hutecek (4), Stevanović (1).

BiH - Austrija 14. 3. 2021.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.