open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Rukometni savez BiH traži odgodu utakmica protiv Njemačke i Austrije
Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od EHF-a da se predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Njemačke i Austrije odgode zbog velikog problema oko sastavljanja reprezentacije.
02.11.2020. u 11:48
get url
text

Okupljanje Zmajeva počelo je jučer na Ilidži, a selektor Bilal Šuman ne može računati na veliki broj igrača sa prvobitnog spiska. Mirsad Terzić, Dejan Malinović, Dino Hamidović i Marko Tarabochia pozitivni su na COVID-19, a zbog slučajeva zaraze u svojoj ekipi, u Sarajevo ne dolaze ni Marko Panić i Vladimir Vranješ. Također, povrijeđeni su Ibrahim Haseljić i Marin Vegar.

Naš nacionalni tim u prvom kolu kvalifikacija za EP trebao bi u četvrtak (5. novembar) gostovati u Njemačkoj, a zatim dočekati Austriju u Bugojnu tri dana kasnije.

Međutim, Rukometni savez BiH je, kako piše SCsport, tražio da se odgode pomenute utakmice upravo zbog problema s velikim brojem izostanaka i komplikacija s putovanjima koje su se pojavile usljed uvođenja lockdowna u Njemačkoj i Austriji.

Podsjetimo, Evropska rukometna federacija (EHF) već je odložila utakmicu reprezentacija Belgije i Srbije u okviru drugog kola kvalifikacija, stoga i u RSBiH očekuju pozitivan odgovor na njihov zahtjev. Do kraja dana bi EHF trebao donijeti odluku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.