open-navfaktor-logo
search
Završnica takmičenja
Rukometašice Hadžića i Gruda u finalu Kupa BiH
U finalu Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23. igrat će rukometašice Gruda i Hadžića.
21.05.2023. u 13:37
get url
text

Upravo su Hadžići, u saradnji sa Rukometnim savezom Kantona Sarajevo, domaćini i organizatori Final foura Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice u ovoj sezoni.

U prvom polufinalnom susretu ekipa Gruda sinoć je pobijedila Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 44:23.

Karla Lovrić je bila najefikasnija u pobjedničkoj ekipi sa 10 golova, a Jovana Ilić je dodala osam. Lea Bošnjak je postigla sedam golova, Anja Boban, Teodora Petković i Mia Lugonjić su dodale po četiri. Josipa Zubac postigla je tri, a Matea Šumelj i Ina Džidić su dodale po dva pogotka.

Kod Izviđača Andrea Boras i Lucija Vistorop su postigle po pet pogodaka. Iva Grbavac i Azra Perić su postigle po tri. Matea Nosić, Melisa Lerić i Cvita Sivrić su pogađale po dva puta, a Ivana Mikulić jednom.

U drugom polufinalnom susretu ekipa Hadžića je bila bolja od Borca iz Banjaluke rezultatom 32:22.

Najefikasnija u domaćem timu bila je Adna Halebić sa devet pogodaka, a osam je dodala Ajla Čajić. Sedam puta je pogađala Sara Čahtarević, dok je pet pogodaka postigla Dejana Kulin. Tri gola dala je Amina Hadžiabdić.

Božana Čutković je bila najefikasnija kod Borca sa devet pogodaka, a pet je postigla Milana Railić. Tri gola postigla je Sara Majkić, a dva Isidora Kršić. Po jedan pogodak su postigle Slađana Andrić, Ružica Šikić i Duška Tintor.

Vrijedi istaći da je drugi polufinalni susret odigran u sjajnoj atmosferi pred oko 1.000 gledalaca.

Finalni susret između HRK Grude i RK Hadžići na rasporedu je danas od 17 sati u KSIRC Hadžići uz direktan prijenos na BHT 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.