open-navfaktor-logo
search
Bitka za SP
Rukometašice BiH ispustile šest golova prednosti i izgubile od Grčke
Ženska rukometna reprezentacija BiH porazom su otvorile bitku za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj.
03.11.2022. u 21:34
get url
text

U prvom meču pretkvalifikacija za SP Zmajice su predvođene novom selektoricom Almom Čehajić-Hadžović večeras u Cazinu izgubile od Grčke sa 21:23.

U prvom poluvremenu je bilo obostranih grešaka, pa stoga i ne čudi da smo vidjeli samo 17 golova, a naše dame na odmor su otišle sa golom prednosti (9:8).

Na otvaranju drugog dijela razbranila se Anica Gudelj, a Kolašinac je briljirala i napadu, pa smo ubrzo otišli na dva gola prednosti. Potom su naše reprezentativke imale su i šest golova prednosti (18:12), ali se Grkinje nisu predavale.

U 54. minuti uspjele su smanjiti na 20:19, da bi tri minute kasnije stigle do izjednačenja - 20:20. Grkinje su potom istrčale kontru i preuzele vodstvo (21:20). U posljednjoj sekundi meča Grkinje su dobile sedmerac iz kojeg su pogodile za konačnih - 23:21.

Revanš se igra u subotu od 17 sati, također u Cazinu, a bolja ekipa iz ovog dvomeča ide u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.