open-navfaktor-logo
search
Kontrolni meč
Rukometaši Slobode sutra igraju s Gračanicom
Naredna utakmica s Gračanicom novi je test ekipe koju je nedavno preuzeo Davor Kadić, u prvom dijelu prvenstva jedan od najboljih strijelaca lige
17.01.2020. u 20:52
get url
text

U sklopu priprema za nastavak prvenstva BiH, rukometaši tuzlanske Slobode sutra će u Mejdanu odigrati kontrolnu utakmicu protiv Gračanice.

Bit će ovo druga pripremna utakmica Tuzlaka, koji su u srijedu u Vinkovcima pobijedili Spačvu (28:27) u susretu u kojem je sa sedam golova briljirao pivot Darko Ilić.

- Iako nam je to bila prva utakmica, odigrali smo veoma dobro. Svi igrači su dobili šansu da nastupe i mislim da smo korektno obavili zadatke. Ova pobjeda nam je veliki poticaj za utakmice koje dolaze – izjavio je Ilić za Fenu.

Naredna utakmica s Gračanicom novi je test ekipe koju je nedavno preuzeo Davor Kadić, u prvom dijelu prvenstva jedan od najboljih strijelaca lige.

Gračanica će, bez sumnje, biti teži test od Spačve, jer je trenutno druga u prvenstvuz BiH, a za vodećim Borac m:telom zaostaje samo bod.

- Duel s Gračanicom bit će pravi test mogućnosti naše ekipe. Oni su kandidati za prvaka, vrlo su kvalitetni, imaju odličnog trenera koji, da tako kažem, pravi čuda sa ekipom. Mada ćemo nastupiti bez povrijeđenog Arnada Hamzića, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Svi igrači su motivirani i spremni da na terenu pretoče u djelo ideje trenera Kadića – zaključio je Ilić.

Utakmica Sloboda – Gračanica igra se u subotu u maloj dvorani SC Mejdan od 17 sati, a ulaz je besplatan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.