open-navfaktor-logo
search
Završnica u Doboju
Rukometaši Slobode spremni za polufinale Kupa BiH protiv Borca
Rukometaši Slobode i Borca u subotu s početkom u 20 sati igrat će polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.
18.09.2020. u 13:14
get url
text

Pobjednika ove utakmice u finalu očekuje bolji iz duela MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje - RK Izviđač Ljubuški, koja je na rasporedu u subotu u 17 sati.

Na press-konferenciji obratili su se trener Davor Kadić, kapiten Emir Suhonjić, reprezentativac i igrač Slobode Alen Ovčina, te sportski direktor Mirza Bulić.

Trener Slobode Davor Kadić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da se ove četiri ekipe zasluženo nalaze na finalnom turniru Kupa BiH.

- Radi se ekipama koje su prethodne sezone pokazale da mogu i da znaju igrati rukomet na jako visokom nivou. Voljom žrijeba u polufinalu se sastajemo sa aktuelnim šampionom BiH.  S obzirom da se igra jedna utakmica i da su obje ekipe imale promjena u igračkom kadru, mislim da su šanse za prolazak u finale izjednačene, te da će biti presudna trenutna forma i psihološka spremnost igrača - rekao je Kadić.

Kapiten Slobode Emir Suhonjić optimističan je pred duel sa aktuelnim prvakom BiH.

- Spremni i sa velikim motivom očekujemo utakmicu sa Borcem. To je ekipa koju izuzetno cijenimo i respektujemo, ali se nadamo da ćemo se mi na kraju radovati. Svjesni smo da Sloboda dugo nije bila bliže trofeju, te zbog toga ćemo dati zadnji atom snage da ostvarimo svoj cilj - naglasio je Suhonjić.

Dodao je da je završnica Kupa odlična uvertira pred novu takmičarsku sezonu Premijer lige BiH, te dodao da će se Sloboda boriti za sami vrh tabele.

Domaćini ovogodišnje završnice Kupa Bosne i Hercegovine su Doboj i RK Sloga. Finalni susret je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.