open-navfaktor-logo
search
Posljednje kolo
Rukometaši BiH u Podgorici rasterećeni završavaju kvalifikacije za EP
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Crnoj Gori zvanično osigurati plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
30.04.2023. u 08:02
get url
text

Bh. rukometaši u četvrtak su u Cazinu pred velikim brojem bh. navijača savladali selekciju Slovenije rezultatom 27:26, u meču koji je Zmajevi vjerovatno već donio plasman na smotru najboljih selekcija svijeta.

Izabranici Irfana Smajlagića u večerašnji posljednji kvalifikacioni meč će ući rasterećeniji nego što je to bio slučaj ranije, ali naravno trebaju ponoviti dobru igru i pokazati da pobjeda protiv Slovenaca nije bila slučajna.

U slučaju eventualnog trijumfa Crnogoraca, samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO, što zvuči nerealno.

Inače, BiH je nakon pet odigranih kola na trećem mjestu u grupi 7 sa šest bodova, a isti broj bodova ima drugoplasirana Crna Gora.

U slučaju remija Crnogorci bi ostali drugoplasirani. 

Prva Slovenija je osvojila osam bodova i već je osigurala nastup na šampionatu Evrope. Kosovo je posljednje bez bodova.

S obzirom da na EURO idu dva najbolja tima iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije, izvjesno je da će izabranici Irfana Smajlagića treći put u nizu igrati na prvenstvu.

Duel u Podgorici na programu je od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.